Pályázatok

A TÁMOP-6.1.6.-14/1-2015-0001 kiemelt projekt keretében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által köznevelési intézmények és felsőfokú oktatási intézmények számára meghirdetett Ötletverseny pályázaton iskolánk 110 pályázó intézmény közül országos 4. helyezést ért el, és lehetőséget kaptunk 2015. november 04-én, Budapesten a pályázatunk országos bemutatására, melynek óriási sikere volt. Rangos egyetemeket, középiskolákat megelőzve lettünk az ép tanulókat ellátó köznevelési intézmények közül országos 4. helyezettek.

Az „Otthon az erdőben” nyertes pályázatunk (2015.10.04.) a 2015/2016. tanévben biztosítja környezetnevelési munkánk folytatását.

Elnyertük az országos szakmai zsűri fődíját Környezetnevelési pályázatunkkal, melynek eredményeként az IKEA 150.000 ft-os fejlesztőeszköz csomagjának ünnepélyes átadására a napokban került sor.

Az Iskolakertekért hálózat pályázatára beadott „Iskolakertünk fenntarthatóságáért” című projektünk szintén nyertes pályázatként biztosítja további munkánkat.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétre a napokban megírt regisztrációs pályázatunkat Európai díjra jelölték.

A Jászberényi Önkormányzat Városfejlesztési Bizottsága környezetnevelő munkánk alapján iskolánkat, a napokban hozott határozata alapján 150.000 ft értékben támogatni fogja.

Szeptemberben folytattuk a TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 nyertes pályázatunk TIE próbáit, valamint részt vettünk a projekt regionális záró rendezvényén Debrecenben, ahol Bíró Csaba a projekt szakmai vezetője kiemelte iskolánk tevékenységét, és azt a tényt, hogy fogyatékos gyermekeink példamutató részvételt tanúsítottak a program során, egyedüli sérültként az ép tanulók között. A 3 millió forint, értékben elnyert sporteszközök kiszállítása folyamatban van.

A nyertes TÁMOP-3.1.4.-C-14-2015-0401 projektünknek köszönhetően, szeptember és október hónapban informatika szakkört és tanulói mentorprogramot működtettünk, sportnapokat tartottunk, a nevelők továbbképzéseken vettek részt, a szakiskolai tanulók számára életvezetési tréningeket tartottunk. A pályázat eredményeként bővítettük sérülés specifikus eszköztárunkat.

Októberben csatlakoztunk az Országos Természetismereti és Természetvédelmi versenyhez, mely az ép tanulók számára kiírt megmérettetés, és melynek során a tavalyi évben 36 csapat közül a 16. helyezést értük.

Szintén októberben a Jászsági Szavalóverseny döntőjében 4 díjjal gazdagodtunk.

Szeptemberben a budapesti Sourcing Hungary Kft. lelkes dolgozóival közösen festettük le az iskola kerítését, valamint az udvari játékokat, padokat, szépítettük környezetünket, melyhez a szükséges eszközöket és anyagokat a Sourcing biztosította, és akik ajándékokat is hoztak tanulóinknak.

Szeptemberben az Adj Esélyt Alapítványunknak, valamint jászberényi vállalkozók támogatásának köszönhetően az intézmény összes tanulóját (167 fő) ingyenes gyöngyösi kirándulásra vittük, ahol felejthetetlen órákat töltve a játszóházban és a múzeumban, csodálatos élménnyel gazdagodtak.

Október hónapban Földes István a PCO Lovagrend Romániai Főprefektusa, több város díszpolgára, a Kárpát-medencében Élő Magyarokért Kiemelten Közhasznú Alapítvány Elnök-igazgatója látogatott intézményünkbe, tanszercsomagokat és iskolatáskákat adományozott tanulóinknak, és támogatta programjainkat.

Októberben az OTP Jászberényi Fiókja jóvoltából tanulóink felejthetetlen kiránduláson vehettek részt a borsóhalmi Sas Központban.

Print Friendly

Hozzászólások lezárva.